szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 11-es Androidban tényleg ott lesz az Apple fájlmegosztós okosságához hasonló funkció – ezt maga a rendszert kiadó Google igazolta –, de az egyelőre kérdéses, hogy minden készüléken használható lesz-e.

Megjelent az Android 11 második fejlesztői változata, ezzel pedig biztossá vált, hogy az oprendszer rendelkezni fog egy fejlettebb fájlmegosztóval. A Fast Share nevű (de több helyen Nearby Share-ként elhíresült) funkció az Apple AirDropjához hasonlóan működik, a cél pedig az, hogy a készülékek közti fájlcsere gyorsan és kényelmesen menjen végbe.

Bár az újdonságról nemrég videó is megjelent, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a Google a 11-es kiadás alapfunkciójává akarja-e tenni, esetleg utólagos frissítéssel helyezi majd azt a rendszerbe. A néhány órája megjelent újabb (második) fejlesztői kiadás előbbi teóriának adott igazat, és ezzel pont került egy sokat foglalkoztató kérdés végére.

Ugyanakkor a hírről beszámoló 9To5Mac továbbra is óvatosságra int. Az androidos világot jól ismerő lap azt írja ugyanis, hogy az egyik legfontosabb dolog továbbra sem tisztázott. Nevezetesen, hogy a Google mindegyik androidos eszközön bekapcsolja vagy bizonyos készülékeket tesz csak vele kompatibilissé. Innen nézve akár az új Pixel telefonok egyik kiváltságos újdonsága is lehet, hiszen azokon szintén ez szoftver a fut.

A 11-es Android-verzió érkezése ősz környékén várható, többek közt átdolgozott értesítésekkel és kibővített engedélykéréssel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!