szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevesebb mint öt hónapja indult, de máris több mint 50 millió előfizetőt könyvelhet el a Disney streaming szolgáltatása.

Mérföldkőhöz érkezett a napokban a Disney streaming szolgáltatása, a Disney+: 50 millióra nőtt előfizetőik száma. Ez az szám annak a fényében igazán imponáló, hogy a szolgáltatás nagyjából öt hónapja indult el, és például február 3-án 28,6 millióan gondolták úgy, hogy érdemes a pénztárcájukba nyúlni ezért a szolgáltatásért. Közvetlenül az indulás előtt az elemzők úgy saccolták, hogy a szolgáltatás 2022-re éri majd el az 50 millió előfizetőt.

Nemrég óta a Disney+ Európában is elérhető, így az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában és Svájcban is. A múlt héten Indiában is elérhetővé tették a Hotstar szolgáltatáson keresztül, ami azonnal 8 millió előfizetőt hozott.

A tervek között szerepel a további terjeszkedés Európában, Japánban és Latin-Amerikában. „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagyszerű választékát tudjuk kínálni az optimizmusból gyökerező szórakoztató műsoroknak” – mondta el a Walt Disney egyik elnöke, és tegyük hozzá, hogy ezekben az időkben igen csak szükség van ilyen műsorokra.

Csak összehasonlításképpen: a legutóbbi pénzügyi jelentés szerint a 2007-ben bevezetett Netflix (ami messze globálisabb, mint a Disney+) 167 millió előfizetőt mondhat a magáénak világszerte. A Disney másik streaming szolgáltatására a Hulura eddig 30 millióan fizettek elő, de ez a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban érhető el. Viszont ennél is tervezik jövőre a nemzetközi terjeszkedést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”