szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szélesre tárja eddig csak egy szűkebb kör által használható videokonferencia-rendszerének kapuit a Google, a vállalat már fogadja a regisztrációs igényeket. A Meet nevű szolgáltatásban hasonlóan folytathatunk akár csoportos videós hívásokat, mint a Zoomban – csak a Google szerint biztonságosabban.

A Zoom felhasználóinak száma négy hónap leforgása alatt 3000 százalékkal növekedett, ami jól illusztrálja, mekkora igény mutatkozik a távoli kapcsolattartást videós formában lehetővé tévő szolgáltatásokra.

A szegmensben régóta jelen van a Google is, ám Meet nevű szolgáltatásukat eddig csak szervezeti (üzleti, oktatási) felhasználók vehették igénybe. Ez most változik, a szolgáltatást hamarosan bárki használhatja, aki rendelkezik Google-fiókkal, például gmailes vagy youtube-os regisztráció révén.

Az igény egyértelműen megvan: január óta a Meet napi felhasználási csúcsa harmincszorosára növekedett. Az áprilisi adatok szerint a Meet felhasználói tábora már most is 3 millió új felhasználóval bővül minden egyes nap. Múlt héten a Meet napi aktív felhasználóinak száma meghaladta a 100 milliót.

Az ingyenes Meettel akár 100 résztvevős videotelefonálások is lebonyolíthatók, jelenleg akármilyen hosszban. Utóbbi téren ősszel jön a korlátozás, október 1-jétől egy-egy hívás legfeljebb 60 perces lehet majd. (De persze bárhányszor újra lehet kezdeni a beszélgetést.) A beszélgetések biztonságát hivatott növelni az az új fejlesztésként hamarosan érkező "váróterem", amelybe azok a felhasználók kerülnek, akik nem személyre szóló meghívóval szeretnének csatlakozni a híváshoz. Róluk az esemény szervezője döntheti el, hogy a váróból átengedi-e őket a beszélgetésbe.

A Google Meetet androidos, illetve iPhone-os és iPades alkalmazással is lehet használni. A vállalat a következő napokban, hetekben fokozatosan teszi elérhetővé mindenki számára a szolgáltatást. Az elérhetőség gyorsítása érdekében a Google arra kéri az érdeklődőket, hogy ezen a weboldalon regisztráljanak. Az igénylés mindössze egy percet vesz igénybe: előbb a keresztnevet (first name), majd a vezetéknevet (last name) és az e-mail-címet kell megadni, majd kiválasztani a felhasználás elsődleges célját (personal – személyes, business – üzleti, educational – oktatási, government – kormányzati), illetve országunkat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videókonferencia közben maszturbált, felfüggesztették a New Yorker ismert szerzőjét

Videókonferencia közben maszturbált, felfüggesztették a New Yorker ismert szerzőjét

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem