szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mesék nagy hatással vannak a gyermekekre, éppen ezért nem mindegy, milyen történetekkel találkoznak – vallja weboldalán Gyimesi Henriett, aki YouTube-csatornáján rendszeresen életre kelti Dinó Tivadart és barátait.

Klasszikus értelemben vett mesevideók helyett inkább egy önmagát lapozó, hangos mesekönyvvel találkozhatnak azok, akik felkeresik Dinó Tivadart a YouTube-on. A történetek szereplői ugyanis nem animációkkal, nem számítógépes grafika segítségével elevenednek meg, hanem kézzel rajzolt, kivágott, majd kiszínezett figurák által kerülnek a képernyőkre. "Hogy a gyerekek fantáziája, képzelete is fejlődjön" – írja az alkotó.

Amerikai kutatók tavaly megállapították: óriási hátrányba kerülnek azok a gyerekek, akik nem hallanak elég mesét.

Dinó Tivadar világának rövid, jellemzően 3-5 perces történetei verses formában szólnak a gyerekekhez, magyarul, mindig valamilyen tanulsággal is szolgálva. A már 40 epizódot kínáló csatornára hetente kerülnek fel a mesék, a legutóbbi éppen kedden jelent meg.

A mesebeli dinoszaurusznak a YouTube-csatorna mellett Facebook-oldala és Instagram-csatornája is van. A kapcsolódó weboldal pedig időnként a szülőknek is szolgál néhány hasznos tanáccsal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!