szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig azt gondolhattuk, hogy a 8 GB RAM-mal szerelt titokzatos Asus telefonnál nem jön erősebb készülék az idei évben. Aztán kikerült a Geekbench oldalára még egy Asus telefont tesztje.

Néhány héttel ezelőtt egy pokolian erős androidos telefon pontszámai kerültek ki a netre. A Geekbench az Asus egy titkos, I003DD kódnévvel illetett készülékén végezte el a tesztjét, amiről a legtöbben úgy sejtik, a játékosoknak szánt ROG Phone harmadik generációs változatáról lehet szó. A készülék teljesítménye alapján a Snapdragon 865-ös processzor lapul benne, az pedig a táblázatból derült ki, hogy a tesztet 8 GB RAM-mal végezték el.

A Geekbenchen egy újabb eredmény tűnt fel, ezúttal az Asus I003D kódnevű modelljéről, amelynek nevében egyel kevesebb a D betű. A legfőbb különbséget azonban nem ez jelenti, hanem az, hogy ebben már 12 GB RAM duruzsolt. Ezt leszámítva minden ugyanaz: a vélhetően Snapdragon 865-ös processzor és az is, hogy Android 10 futott a készüléken.

Ami viszont ennél is fontosabb, az maga a táblázat, és az abba írt eredmények: az egymagos műveleteknél 910, míg a többmagosoknál 3229 pontot ért el a készülék.

©

Ez még annál is több, mint amit az I003DD hozott össze: az "csak" 902 és 3074 pontot kapott.

Hogy érzékeljük, mennyire erős telefonról van szó a 12 GB RAM-mal szerelt változat esetében, elég csak megnézni, mire elég a mostani legütősebb androidos mobil, a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G ereje: 840 és 3106 pontra. Ezek szerint az I003D a többmagos műveletek esetében is túlszárnyalta a dél-koreai cég csúcskészülékét.

Hogy mikor léphet elő az Asus a telefonnal, arról egyelőre csak pletykák szólnak, melyek szerint a ROG Phone III premierje júliusban várható, mégpedig a ZenFone 7 kíséretében.

Ha máskor is tudni szeretne az Asus újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!