szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átalakul a felhasználók egy része által imádott funkció, amit mások a Messenger telepítése után azonnal ki szoktak kapcsolni. Kezesebbek, személyre szabhatóbbak lesznek a buborékként felugró beszélgetések.

Folyamatosan érkeznek a hírek a Android 11-es verziójának újításairól. Egy ilyen újdonságról hullt most le a lepel, melynek elsősorban azok fognak örülni, akik nem igazán szívlelik a messengeres chatfejeket (Chat Heads). Ez az a funkció, ami egy külön felületre helyezi az ismerőssel folytatott beszélgetést, hogy a felhasználó továbbra is ügyködni tudjon a mobilján/táblagépén.

A Facebook 2013-ban bemutatott funkciója ugyan egyszerűen kikapcsolható a Messengerben, ám a kapcsoló csak kétállású: vagy minden ismerősünk feje felugrik, amikor üzenetet kapunk tőle, vagy senkié. Ez változik majd meg az Android 11-re kiadott új Messenger-verzióval: aki majd frissít, megadhatja, hogy csak bizonyos beszélgetések jelenjenek meg ilyen formában, például a legfontosabb beszélgetőpartnerekkel folytatottak.

A változás mögött az áll, írja a Phone Arena, hogy technológiát vált a Facebook. A Messenger a jövőben ugyanis nem saját maga intézi majd a buborékok megjelenítését, hanem a friss Android-verzió hasonló funkcióját fogja erre használni.

Az androidos buborékok az említett fontos különbségen kívül semmiben nem térnek el attól, ahogy a Messengerben most működik a megoldás: itt is gombnyomásra adható új partner a képernyőhöz, az ablak bármikor bezárható, az újonnan nyíló chatfejek pedig mindig a képernyő szélére kerülnek, és onnan máshová is áthelyezhetők.

Ha máskor is tudni szeretne a Messenger új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát

Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát

861 ezer tonna fémet spórolt az Apple azzal, hogy kihagyta a töltőt az iPhone-ok dobozából

861 ezer tonna fémet spórolt az Apple azzal, hogy kihagyta a töltőt az iPhone-ok dobozából