szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hibavadász programot indított a Sony, hogy kiderüljön, milyen sérülékenység lapul a PlayStation 4-ben és a PlayStation Netwörkben. A megtalált hibákért fizetni is fog a cég.

Bár a Sony gőzerővel készül arra, hogy az év végén piacra tudja dobni a rajongók által évek óta várt PlayStation 5-öt, a cég azért nem feledkezik meg a jelenlegi verzióról sem. Hogy az eszköz – és ezen keresztül a felhasználó – biztonságban legyen, hibavadász (bug bounty) programot hirdettek meg.

A Sony szeretné elérni, hogy a lehető legkevésbé se legyen sérülékeny a PlayStation 4 és a PlayStation Network. A feladat egyszerű: olyan hibákat kell keresni, amely miatt sérülékeny lehet a PS4, illetve a játékosok összekötő online rendszer.

A Sony mindezt nem ingyen kéri. Ahogy az a bug bounty programok esetében lenni szokott, pénzt kínálnak az etikus hackereknek azért, hogy megtalálják a hibákat. A díjazás attól függ, hogy mennyire súlyos a sérülékenység.

A PlayStation Network esetében legkevesebb 100, a PlayStation 4-nél pedig 500 dollárt fizetnek, ez nagyjából 31 ezer és 157 ezer forintnak megfelelő összeg. A legsúlyosabb hibákért ennél jóval több jár majd: 3000 és 50 ezer dollár, vagyis 945 ezer és 15,7 millió forint.

Hogy pontosan mit kell keresni, arról itt ad tájékoztatást a Sony.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!