szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombat éjjel óta tízezrével érkeznek az olvasók a "meghalt Terence Hill" címkeoldalunkra. Azt is tudni véljük, hogy miért.

Váratlanul jelentős forgalmat mértünk a "meghalt Terence Hill" kifejezés címkeoldalán, a látogatók szinte mindegyike a Google keresőből kattint át.

Ilyen jellemzően akkor szokott történni, amikor egy-egy álhíroldal újra megírja, hogy meghalt a színész, vagy éppen a Facebookon valamiért újra tömegével kezdik el osztani felhasználók az erről szóló régebbi, de még mindig kamunak bélyegezhető írást.

A 81 éves Terence Hillt – eredeti nevét Mario Girottit – éppen csütörtökön említette meg, élő színészként, a La Repubblica című római napilap Bud Spencerről szóló visszaemlékezésében. Terence Hill hivatalos weboldalán nincs szó haláláról, ahogy Facebook-oldalán sem.

©

A Terence Hill haláláról szóló kamuhír valószínűleg azért kapott ismét szárnyra, illetve terjedésével összefüggésben azért szaporodtak meg éppen most a halálát firtató keresések a Google-ben, mert szombaton volt negyedik évfordulója filmbéli örök társa, Bud Spencer halálának. Carlo Pedersoli 2016. június 27-én, 86 évesen halt meg.

Az álhír kapcsán érdemes átfutni nagy átverős listánkat: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!