szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkapta a néhány hete beharangozott gyorsbeállítások funkciót az asztali, vagyis böngészőkben elérhető Gmail.

Egy új menüpont jelent meg a Gmail asztali kiadásában, amelyre rákattintva több hasznos beállítást is kapunk. Az újdonságot a kis fogaskerékre kattintva Gyorsbeállítások, vagy Quick settings néven találjuk és arra alkalmas, amit a neve is sugall: a főbb beállítások megnyitása nélkül, akár innen is testre szabhatjuk vele a postaládánkat – a megszokottnál gyorsabban.

Az új menüpont alatti opciók egyike a levélsűrűségre vonatkozik. Itt azt adhatjuk meg, hogy mennyire áttekinthetően jelenjenek meg a beérkező levelek. Kicsivel alatta átállíthatjuk a témát, még lejjebb görgetve pedig a postaláda típusát. Ugyancsak itt találjuk azt a lehetőséget, amellyel több fiókot is kezelhetünk egyszerre.

©

Az Olvasópanel nevű részen azt állíthatjuk be, hogy az elolvasni kívánt levél milyen módon jelenjen meg a felületen. A felosztás nélküli beállítás az alapértelmezett, a másik kettő a jobb oldali sáv és a levelek alatti opció. Előbbivel a megnyitott levél jobb oldalára kerül az email tartalma, utóbbival pedig alá.

©

A fejlesztés nem tartalmaz minden Gmail-beállítást, csak azokat, melyekre a napi használat során általában szükség van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!