szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár csak rövid ideig kerültek nyilvánosságra a WhatsApp bétájában az animált matricák, megjelenésük nem lehet véletlen, azaz előbb-utóbb bekerülhetnek az üzenetküldőbe.

Az animált matricák megjelenése az alkalmazásokban nem újdonság, már régebb óta elérhetők a telegramban vagy a Gboardban, azonban a WhatsApp – egyelőre – csak a statikus matricákat támogatja. Azonban az Android Police jelezte, hogy feltűnt valami a WhatsApp bétaverziójában: egy kis időre elérhetővé vált az animált matricák támogatása.

©

A szolgáltatás ba éta v2.20.194.7-ben (APK Mirror) jelent meg, majd gyorsan el is tűnt a 194.9-es verzióban. Amikor működött, az animált csomagokból származó matricák elvileg élnek, mozognak a beszélgetésben, igaz, az animáció csak egyszer látható, utána megállnak. Felfelé vagy lefelé kell görgetni, ha a felhasználó újra lejátszaná az animációt. Ez persze megváltozhat, ha majd a funkciót hivatalosan is bevezetik, de persze az sem kizárt, hogy mindez tudatos döntés lehet a fejlesztők részéről, hogy elkerüljék a képernyő túl sok mozgását, amikor valaki üzenetet próbál olvasni. Az animált matricák mozgásban jelennek meg a matricaválasztó sávban.

Ha valaki ki szeretné próbálni ezeket a matricákat, akkor a WhatsApp béta v2.20.194.7 verziójára lesz szüksége, ami elérhető a már említett APK Mirroron. Ezen felül először matricát kell kapnia valakitől, aki engedélyezte ezeket. Ha viszont be van kacsolva az alkalmazás automatikus frissítése, akkor a verzió 194.9-re nő, és a matricák már nem animálódnak. Kicsit várni kell még a mindenki számára elérhető bevezetésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!