szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meg nem erősített hírek szerint a laptopjaihoz kitalált új processzort egy ismeretlen iPhone-modellbe is beépítette az Apple. Állítólag nem iOS fut rajta.

Egy Mauri QHD nevű twitterező és szivárogtató arról írt a mikroblogon a hozzá befutott információk alapján, hogy az Apple elkészített egy különleges iPhone-t. A mobil abban különbözik a többi ilyen készüléktől, hogy az idei fejlesztői konferencián, a WWDC 2020-on is szóba hozott új processzor, az elsősorban számítógépekhez kitalált Apple Silicon dolgozik benne.

A titokzatos eszköz az újfajta komponens miatt állítólag nem is iOS-t futtat, hanem a cég laptopjain és asztali gépén is megtalálható macOS-t. A fejlesztést nem hivatalos hírek szerint azért végezte el az Apple, hogy hasonló eredményt tudjon felmutatni, mint amit a Samsung is elért a DeX nevű kiegészítővel: az androidos telefont ebben elhelyezve számítógépként lehet használni, úgy, hogy monitor és billentyűzet is csatlakoztatható hozzá.

Az Apple viszont nem egy utólag megvásárolható dokkolóval érte el ezt, magát a mobil tette asztali környezetben is használható termékké - legalábbis erről írt a szivárogtató, de hogy mennyire lehet hinni a pletykának, azt döntse el mindenki maga. Az amerikai vállalat ugyanis semmit nem közölt erről, még csak nem is reagált az azóta számos külföldi lapban megjelent “hírre”. (Persze nem árt megjegyezni, hogy az Apple soha nem szokta kommentálni az állítólagos fejlesztésekről szóló posztokat.)

Az viszont tény, hogy a gyártó előszeretettel végez kísérleteket olykor egészen furcsának tűnő eszközökkel, néhányukat, illetve a mögöttes technikát pedig le is védeti, ha kell. Egy pár éve nyilvánosságra került szabadalom például arról szól, hogyan lehetne az iPhone-ból vagy az iPadből MacBookot varázsolni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!