szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csalódhat, aki úgy gondolta, hogy már ebben az évben kézhez veheti a Samsung – beígért – olcsóbb Galaxy Foldját. Maga a gyártó jelentette be ugyanis, hogy késni fog ez a készülék.

Nagy valószínűséggel augusztus elején mutatja be a Samsung első összehajtható telefonjának, a Galaxy Fold újabb változatát, azonban a gyártó dolgozik még egy Galaxy Foldon, amelyet Galaxy Fold Lite, illetve Galaxy Fold Special Edition néven emlegetnek.

Az elképzelés az eszköz mögött az, hogy bizonyos kompromisszumok árán megfizethető legyen (az árát a Galaxy Fold felére taksálják), azaz minél több felhasználó érhesse el. Jelenleg ugyanis az összehajtható telefonok ára igencsak borsos. A kompromisszumok között szerepel például az 5G támogatás hiánya, ami valójában nem is túl nagy érvágás, lévén a világon sok helyen még nem is érhető el az 5G. Mindemellett a Samsung itt is első szeretne lenni, mármint abban az értelemben, hogy először kínálna megfizethető összehajtható telefont.

Korábban úgy volt, hogy még ebben az évben megjelenhet ez az eszköz, azonban a legújabb koreai hírek szerint a Samsung 2021-re tenné a Galaxy Fold Lite bemutatását. Vannak, akik úgy vélik, ez kicsit kockázatos döntés, különösen annak fényében, hogy a Galaxy Fold Lite az eredeti Galaxy Fold modellre épül, azaz a készülék még az összecsukható kijelző ellenére is meglehetősen elavult lenne a specifikációit és a többi szolgáltatást tekintve. Ennek viszont ellentmond az az értesülés, hogy a készülék a jelenlegi legjobb Qualcomm-lapkakészletet, a Snapdragon 865-öt kapná meg, még ha nem is használná ki annak 5G-s modemjét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jogosítványa sem volt a sofőrnek, aki belehajtott a közútkezelő autójába az M0-áson

Jogosítványa sem volt a sofőrnek, aki belehajtott a közútkezelő autójába az M0-áson

800 lóerős hibrid lehet az új Mercedes S-osztály csúcsmodellje

800 lóerős hibrid lehet az új Mercedes S-osztály csúcsmodellje

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot