szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fényképezőgépeiről ismert japán Olympus cég ezúttal egy alkalmazást adott ki, amellyel webkamera lehet egy tükör nélküli cserélhető objektíves (MILC) kamerából.

Miért kellene webkamerává alakítani egy fényképezőgépet, kérdezhetnénk, azonban a mostani világban, amikor felértékelődtek az online kapcsolatok, konferenciák, igencsak jól jöhetnek a webkamerák. Nem véletlen, hogy a valóban jó minőségű eszközökből hiány van, és ezt a helyzetet próbálja orvosolni az Olympus cég egy új alkalmazással, amelyik a röviden csak tükör nélküliként emlegetett fényképezőgépet kiváló minőségű webkamerává változtathatja.

©

A fényképezőgép-gyártásból egyébként kiszálló Olympus ingyenes alkalmazásának neve OM-D Webcam, és innen tölthető le a technikailag továbbra is csak bétaverzió. Lehetővé teszi az Olympus fényképezőgépek összekapcsolását a népszerű videokonferencia-alkalmazásokkal, például a Zoommal vagy a Microsoft Teamsszel. Az egyetlen hardver, amire szükség van, eltekintve persze a modern Olympus fényképezőgéptől, egy USB kábel, amellyel a fényképezőgépet a számítógéphez kell csatlakoztatni.

Mint említettük, egyelőre bétaverzióról van szó, ami azt jelenti, hogy a programmal nem minden gép tud együttműködni. Jelenleg a kompatibilis kamerák közé tartozik az E-M1X, az E-M1, az E-M1 Mark II, az E-M1-Mark III és az E-M5 Mark II. Még van egy kis hátrány: az OM-D Webcam használatához külön mikrofonra van szükség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tornádó okozott pánikot egy szicíliai tengerparti sétányon

Tornádó okozott pánikot egy szicíliai tengerparti sétányon

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat