szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több olyan hivatkozást is kiszúrt egy szoftvermérnök a Facebook Messengerben, ami azt mutatja, már javában dolgoznak a fejlesztők az egyesítésen, hogy a WhatsAppba is onnan lehessen üzenetet küldeni.

Bő egy évvel ezelőtt szivárgott ki az az információ, amely szerint a Facebook egy nagy változtatásra készül: összevonná a WhatsAppot, az Instagramot és a Messengert. Itt persze nem szó szerinti összeolvadást kell érteni, de lehetővé tennék, hogy az egyik alkalmazásból a másikba küldjünk üzeneteket.

Erre a tervek szerint az idén kerülhet sor, az év felénél járva azonban még semmit sem lehetett hallani arról, hogy előrelépés történt volna az ügyben. Most viszont egy érdekes dolgot szúrt ki egy mérnök a Messengerben.

A WABetaInfo szúrta ki Alessandro Paluzzi Twitter-bejegyzését. A szakember olyan hivatkozásokat talált az üzenetküldő alkalmazásban, ami azt mutatja, a Messenger hamarosan támogathatja az üzenet küldését és fogadását az Instagramba/-ból.

Emellett több olyan jelet is felfedezett, ami azt mutatja, hogy a WhatsApp integrálásán is dolgoznak a fejlesztők.

©

Ez utóbbi folyamat is érdekesnek ígérkezik, hiszen a WhatsApp sajátossága, hogy az üzeneteket a végpont-végpont közti titkosítás mellett az is védi, hogy azokat a készüléken tárolja az alkalmazás, nem pedig egy távoli szerveren. Emiatt a Facebooknak egy újabb protokollt kell beiktatnia a két szolgáltatás közé, hogy keresztbe is mehessen a csevegés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után