szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fortnite-ot és az Unreal Engine grafikus játékvezérlőt is fejlesztő Epic Gamesből csípett ki egy kis részesedést a Sony. A játék és a fejlesztéshez használatos technológia közül utóbbi lehet fontosabb a PlayStation gyártójának.

Szabad szemmel is jól látható összeget mozgósított meg a Sony, hogy részesedést szerezzen a világ egyik legnépszerűbb játékát, a Fortnite-ot készítő Epic Gamesben. A vállalat 250 millió dollárt, vagyis átszámítva mintegy 78,2 milliárd forintot költött arra, hogy bevásárolja magát a játékok grafikai megjelenítéséhez jól használható Unreal Engine-t is fejlesztő cégbe.

A két cég közös nyilatkozatot adott ki a tranzakció kapcsán, hangsúlyozva, hogy már eddig is szoros volt a kapcsolatuk, az együttműködésben rejlő lehetőségeket bővítik tovább a mostani lépéssel. Ezen – és az ilyenkor szokásos, egymást dicsérő megjegyzéseken – kívül mást nem közöltek a felek, így a tranzkcióról sem árultak el többet. Azt sem tudni, hogy pontosan mit jelent a fent említett kibővített együttműködés.

Az biztos, hogy a Sony számára az Unreal Engine rendkívül fontos. A legújabb motort, az Unreal Engine 5-öt május közepén mutatták be a fejlesztők, a technikai demót a PlayStation 5-ön futtatták le, még akkor, amikor a konzol meg sem jelent.

Az biztos, hogy a felvásárlásnak köszönhetően a PlayStationt gyártó Sony hardveres oldalról még nagyobb támogatást tud majd nyújtani az Unreal Engine-hez, ezzel pedig a játékok látványvilágához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

Márki-Zay Péter távollétében visszavonták a vásárhelyi informátor-rendeletet

Márki-Zay Péter távollétében visszavonták a vásárhelyi informátor-rendeletet

Elektromos pickuppal lepné meg a piacot a Volkswagen?

Elektromos pickuppal lepné meg a piacot a Volkswagen?