szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint a Sony meghallhatta a rajongók óhaját, miszerint jó lenne, ha több PlayStation 5 készülne az eredetileg tervezettnél.

A tervek szerint a Sony az év végén dobja piacra a június elején bemutatott PlayStation 5-öt. A rajongók hosszú évek óta várják ezt a pillanatot, ám egy áprilisban felröppent pletyka szerint nem mindenkinek lesz boldog az év vége. Az a hír járja, hogy a magas gyártási költségek miatt jóval kevesebbet készítenek majd belőle, mint arra számítani lehet.

Ez nagyjából azt jelenti, hogy 2021. március 31-éig, vagyis az első negyedéves pénzügyi zárásig 5-6 millió darabot adnak majd el belőle. Csak összehasonlításként: a PS4-ből két negyedév alatt 7,5 millió fogyott.

©

A Bloomberg és a Nikkei azonban most egy új, ezúttal jó hírrel állt elő. A Sony állítólag a nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntött, hogy megnöveli a gyártási kapacitását, és a fent említett mennyiség majdnem dupláját, 10 millió darabot készítenek el belőle.

Persze érthető is, hogy az előzetes várakozásoknál többen szeretnének maguknak az új konzolból, a koronavírus-járvány miatt ugyanis megnőtt az érdeklődés a játékok iránt. Ugyanakkor épp a pandémia lehet az, ami keresztülhúzhatja a Sony terveit, hiszen a gyártás nagyban függ attól, mennyire sikerül kordában tartani a járványt.

A kérdésre tehát egyelőre nincs válasz, az viszont piros pont a Sonynak, hogy odafigyelnek a felhasználók igényeire.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha valaki rákeres önre a Google-ben: névjegykártyákat vezet be a Google

Ha valaki rákeres önre a Google-ben: névjegykártyákat vezet be a Google

Sok állami fogorvos panaszkodik, hogy nehezen és drágán tudja beszerezni a fertőtlenítőszereket

Sok állami fogorvos panaszkodik, hogy nehezen és drágán tudja beszerezni a fertőtlenítőszereket

Nagyszabású és borsos árú mozipark nyílik Kisvárdán

Nagyszabású és borsos árú mozipark nyílik Kisvárdán