szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig csak az androidos felhasználók örülhettek az ingyenesen használható, a telefonról biztonsági mentést készítő szolgáltatásnak, hamarosan azonban az iPhone-osok is megkapják ezt.

A Google igen fontos lépésre szánta el magát a tavalyi évben, és ennek kifejezetten örülhettek az androidosok. A cég automatikus biztonsági mentést kínált a felhasználók telefonjáról, így az adatok a Google One nevű tárhelyszolgáltatásra kerültek át. Most azonban az iPhone-osok örülhetnek, a Google ugyanis hamarosan nekik is felkínálja majd az automatikus biztonsági mentést.

És ha mindez nem lenne elég: a biztonsági mentést mindenkinek ingyen kínálja majd a vállalat, függetlenül attól, hogy van-e Google One előfizetése az illetőnek.

©

Akinek nincs előfizetése, az ingyenesen 15 GB adatot tárolhat. Ezt a mennyiséget a Gmail, a Drive, a Fotók, valamint a biztonsági mentés között lehet szétosztani.

Az iPhone-osok hamarosan egy új Google One alkalmazás segítségével végezhetik majd el a biztonsági mentést. Ilyen szolgáltatást az Apple is kínál, ám ők jelenleg 5 GB-ban maximalizálják a tárolható adatok mennyiségét, így valószínűleg sokak érdeklődését felkelti majd az ingyenes 15 GB. Arról nem is beszélve, hogy a szolgáltatás árai sem rugaszkodtak el a földtől.

Hogy mikorra készül el az iPhone-okra szánt alkalmazás, azt egyelőre nem árulta el a Google, csupán annyit, hogy "hamarosan" elérhető lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Rablás fényes nappal" – Kína ellenakciókat helyezett kilátásba, ha Amerika "ellopja" a TikTokot

"Rablás fényes nappal" – Kína ellenakciókat helyezett kilátásba, ha Amerika "ellopja" a TikTokot

Szinte bejáratósan új 20 éves Mercedes S-osztály keresi új gazdáját

Szinte bejáratósan új 20 éves Mercedes S-osztály keresi új gazdáját

A lelke mélyén a függő pontosan tudja, mi a helyzet vele

A lelke mélyén a függő pontosan tudja, mi a helyzet vele