szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ott, ahol a járványhelyzet kedvező, moziban is levetítik, a többség viszont csak online láthatja majd az élőszereplős Mulant. És ők is csak akkor, ha – a havidíjon túl – fizetnek.

A legtöbb filmes streamingszolgáltatóhoz képest szokatlant húzott a Disney: az élőszereplős Mulan-filmjét csak néhány moziban teszi megnézhetővé (elsősorban ott, ahol a járványhelyzet ezt engedi), a többieknek pedig marad az online vetítés, a Disney+. Utóbbi a cég saját, a Netflix mintájára készült filmes (fizetős) szolgáltatása.

A Disney+ egy ideje már működik a főbb piacokon, Európában is fogható, de Magyarországon még nem elérhető. (A VPN-es trükközéstől most tekintsünk el.) A havidíj kifizetése után a nézők rengeteg sorozathoz és korábbi mozifilmekhez kapnak hozzáférést, melyeket – a Netflixhez hasonlóan – bármikor és bármennyire meg-, illetve újranézhetnek. A filmekért és a sorozatokért külön nem kell fizetni, gombnyomásra indul minden.

Eddig legalábbis ezt az utat követte a Disney.

A járványhelyzet miatt ugyanis változtattak a stratégián, és a Mulan premierjét a többség számára ezen a platformon tartják meg. Csakhogy a filmért a szolgáltató többi tartalmával ellentétben nemcsak a havidíjat kell rendezni, digitális mozijegyet is kell váltani: ez utóbbi a Disney közlése szerint 29,99 dollár lesz, vagyis nagyjából 8800 forint.

Bob Chapek vezérigazgató szerint egy egyszeri és különleges lépésről van szó, amelyre ők is egyfajta kísérletként tekintenek. A filmet ugyanis elkészítették (ráadásul nem kevés pénzből, a munkálatok és a színészek bére több mint 200 millió dollárt vitt el), a kieső pénzt pedig valamiből pótolni kell. Chapek azt is hozzátette viszont, hogy ha a kísérletezgetés összességében pozitívan zárul, más filmeket is bemutathatnak így.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Megéneklik Mulan legendáját

Különleges mesés-koncertet ad a CSIIIKSZ≡RDA kórus a hétvégén. Új előadásukban Hua Mulan ősi balladáját dolgozzák fel.

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs

Ismét több száz kormányellenes tüntetőt vettek őrizetbe Fehéroroszországban

Ismét több száz kormányellenes tüntetőt vettek őrizetbe Fehéroroszországban

Ez történt: A pécsi professzor elmondta, mire számíthatunk a következő hetekben

Ez történt: A pécsi professzor elmondta, mire számíthatunk a következő hetekben