szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Immár biztos: rövid nyűglődés után lehúzza a rolót a Google zeneszolgáltatása. A Play Music helyét a YouTube saját megoldása veszi át.

Noha tudható volt, hogy a Google Play Music (magyarul Play Zene) előbb-utóbb eltűnik a színről, a keresőcég mégis hónapokig halogatta, hogy bejelentse. Ennek most érkezett el az ideje. A döntés végleges, és mint az a vállalat tájékoztatásából kiderült, a Play Zene helyét az ugyanúgy Google-termék YouTube Music veszi át a továbbiakban.

A Play Music nem azonnal, hanem fokozatosan válik majd elérhetetlenné, elsőként Ausztráliában és Új-Zélandon; ezeken a területeken már szeptembertől megszűnik az app, más országokban pedig októbertől nem lehet majd használni.

A Google a már letöltött/megvásárolt dalokat egy új funkcióval segíti átköltöztetni a másik szoftverbe, amelyet természetesen minden felhasználó igénybe vehet. A Takeout lényege, hogy a zenék, lejátszási listák, feltöltések és albumok könnyedén átvihetők legyenek a youtube-os megoldásra, és a zenefogyasztás szünet nélkül folytatódhasson. A podcastek a Google Podcasts felületére menekíthetők át, és a folyamathoz értelemszerűen ezt is telepíteniük kell a felhasználóknak.

A művelet egyik esetben sem igényel hosszú órákat, de ez azért függ attól, kinek mekkora könyvtára van a Playen.

A Google Play Music 2018 óta használható. A keresőcég ez idő alatt több hasznos újdonságot is pakolt a programba, amellyel egyre több zenefogyasztó szimpátiáját sikerült kivívnia. A főbb funkció közé sorolható az ötezer dallamúra bővített lejátszási lista, illetve az Explorer nevű lap, amely a Spotifyhoz hasonló felfedezést tesz lehetővé.

A YouTube Musicot ingyen is lehet hallgatni, de ez esetben – értelemszerűen – reklámokat kell elviselni. A havidíjas változatban, amely itthon 1490 forintért kérhető, ezektől mentesül a felhasználó. Az új előfizetők minden esetben 1 hónapos díjmentes próbaidőszakra jogosultak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vészhelyzet lép érvénybe Szlovákiában csütörtökön

Vészhelyzet lép érvénybe Szlovákiában csütörtökön

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

Orwell tanyaházba beköltözött disznai is előkerültek a Fővárosi Közgyűlésben

Orwell tanyaházba beköltözött disznai is előkerültek a Fővárosi Közgyűlésben