szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Külügyminisztérium nyomravezetői díjat ajánlott fel annak érdekében, hogy semmi se veszélyeztesse az elnökválasztás tisztaságát.

Trump vs. Biden - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án rendezik az elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánusok és a demokraták előválasztásának eredménye alapján Donald Trump jelenlegi államfő kihívója Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke lesz. A kiélezett hangulatú kampányt és az elnökválasztás további fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Kevesebb mint 100 nap van hátra az amerikai elnökválasztásig, s az amerikai hatóságok a következő hónapokban fokozott figyelemmel igyekeznek megakadályozni, hogy külföldi hackerek próbálják meg befolyásolni az eredményt.

Ennek érdekében az amerikai Külügyminisztérium most felhívást tett közzé: akár 10 millió dollárt, vagyis átszámítva körülbelül 2,9 milliárd forintot adhat annak, aki használható információval rendelkezik a választás kimenetelét befolyásolni próbáló hackerekről. Egész pontosan

az olyan személy azonosításával vagy tartózkodási helyével kapcsolatos információt várnak, aki bizonyítottan egy külföldi kormány által támogatott hackerként igyekszik megzavarni a választás tisztaságát.

©

A hatóság szerint ennek már most látszanak jelei. A The Verge beszámolója szerint februárban már tapasztaltak olyan mozgolódást, amely során orosz hackerek Donald Trump újraválasztását igyekeztek elősegíteni. Ezzel egy időben szintén orosz hackerek a versenyből már kiszállt demokrata elnökjelölt-aspiráns Bernie Sanders kampányát is elkezdték tolni.

A külügyminisztérium lépése különösen fontos most, a koronavírus-járvány miatt ugyanis elképzelhető, hogy egyébként is fel fog borulni a szavazás jól megszokott menete. A járvány megelőzése érdekében minden bizonnyal több államban csak levélben engedélyezik majd a voksolást, hogy ezzel csökkentsék a fertőzés terjedésének kockázatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szörnyű körülmények között dolgoznak az egyik Covid-centrumban – fotók egy orvosi pihenőről

Szörnyű körülmények között dolgoznak az egyik Covid-centrumban – fotók egy orvosi pihenőről

Újabb, kisebb földrengés rázta meg Horvátországot

Újabb, kisebb földrengés rázta meg Horvátországot

Az osztrák fenomén, aki a teniszvilág abszolút csúcsára tör – nem is esélytelenül

Az osztrák fenomén, aki a teniszvilág abszolút csúcsára tör – nem is esélytelenül