szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy játékos a Kaspersky antivírus programjának játék üzemmódját használva döntötte meg a Doom Eternal speedrun világrekordját. Az orosz kiberbiztonsági vállalat szerint ez jól mutatja, hogy nem szükséges kikapcsolni a vírusvédelmet még akkor sem, amikor minden erőforrásra szükség van egy grafikailag igényes program futtatásához. Sőt, kifejezetten érdemes lehet közben bekapcsolva hagyni.

A speedrunokra specializálódott játékos, Xiae megdöntötte a Doom Eternal világrekordot a Break The Record: LIVE rendezvényen. A nyertes a játékot egy óra, nyolc perc és 52 másodperc alatt fejezte be, 48 másodperccel megdöntve ezzel az eddigi rekordot – hívja fel figyelmet a Kaspersky. A vírusvédelemmel foglalkozó vállalat úgy kerül ide, hogy a rekorder játékos a Kaspersky Internet Securityval a számítógépén, a szoftver játék üzemmódját aktiválva szállt versenybe. A vállalat szerint a mód alig használja a számítógép-erőforrásokat, és letiltja a felugró ablakokat, amelyek egyébként lassítanák a játékmenetet.

A nyílt versenyen, melyet 196 000 ember nézett, a világ 7 legjobb Doom Eternal speedrun játékosa küzdött meg egymással az összesen 8000 dolláros (2,3 millió forintos) díjazásért. Ahogy a név is utal rá, a speedrunnereknek gyorsnak kell lenniük, és mindent optimalizálniuk kell a játékmenetük során. Ugyanez igaz az általuk használt rendszerre és szoftverre is annak érdekében, hogy semmi – se az erőforrásokat terhelő játék, mint a DOOM Eternal, se a telepített biztonsági program – ne lassítsa a játékmenetet, vagy ne álljon annak útjába.

A Kaspersky közlése szerint épp azért fejlesztette ki a játék üzemmódot, hogy segítsen a játékosoknak: ha bekapcsolják, a védelmi szoftver leállítja a kereséseket és frissítéseket, és letilt minden értesítést annak érdekében, hogy a játékost semmi ne zavarja, és a processzort se terhelje semmi túlságosan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ország 18 kórházából irányítják át a szakembereket a fővárosi Covid-centrumokba

Az ország 18 kórházából irányítják át a szakembereket a fővárosi Covid-centrumokba

Ugatással riasztja el a betörőket az Amazon hangszórója

Ugatással riasztja el a betörőket az Amazon hangszórója

Frissítse az iPhone-ját, már javított is az Apple pár hibát

Frissítse az iPhone-ját, már javított is az Apple pár hibát