szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok facebookozó osztott már meg olyan képet, videót vagy cikket az oldalon, amit később inkább törölt a profilja alól. Egy módosítás miatt már a korábbi bejegyzéseket is könnyebb eltávolítani, sőt: akár kettesével is törölhetjük azokat.

Valószínűleg minden Facebook-felhasználó távolított már el valamilyen posztot az oldaláról, ilyen-olyan okból. Például azért, mert munkahelyet váltott, vagy mert már nem tudott azonosulni a megosztott tartalommal, esetleg nem ért vele akkora hatást, mint remélte. Bár a posztok törlése viszonylag egyszerű feladat, a teljes hírfolyam átnézése időigényes és fárasztó lehet. Ez főleg azokra igaz, akik napi gyakorisággal jelentetnek meg új bejegyzést a profiljuk alatt.

Nekik lehet elsősorban segítség a Facebook mobilos kiadásában megjelent menüpont, amely újnak ugyan nem nevezhető, de többen talán még mindig nem ismerik. A gomb lényege, hogy a segítségével egyszerre akár több bejegyzés is eltávolítható a saját oldalunkról, ami nagy előnyt jelenthet egy tervezett "tisztogatás" során. A menüpontot a hamburger menüre nyomva találja. (Ezt három vízszintes vonal jelzi az alkalmazásban.)

Az újonnan megnyíló felületen válassza ki a profilját legfelül, görgessen kicsit lejjebb, és a Bejegyzések részen navigáljon a Bejegyzések kezelése részhez. Ha erre rányom, egy újabb ablak jön majd fel, ahol minden korábbi posztját látni fogja, amit megosztott a Facebookon. A tartalmak melletti kis négyzetre nyomva választhatja ki, melyiket akarja törölni vagy elrejteni az idővonaláról.

Ugyanezen a részen, de a képernyő jobb oldalán talál egy másik menüt is. Ez alatt kiválaszthatja, hogy mely időszakban publikált tartalmakat szeretné még eltávolítani, feltéve, hogy vannak ilyenek. A fejlesztés előnye, hogy az évekkel korábban megosztott fotókra, videókra is visszakereshet így, és persze azokat is eltüntetheti a profiljából, ha már nem akarja, hogy ott legyenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!