szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig sem volt bonyolult a Facebookon a videós csevegést lehetővé tévő szobák létrehozása és kezelése, a Messenger felhasználóinak azonban most még könnyebb lett a szolgáltatás használata.

A Facebook még áprilisban mutatta be a Szoba (Messenger Rooms) nevű funkcióját, hogy megkönnyítse a koronavírus-járvány miatt (önkéntes) karanténba kényszerült emberek kapcsolattartását. A segítségével közvetlenül a Messengerből vagy a Facebookból hozhatunk létre beszélgetős szobákat, amelyekbe bárki becsatlakozhat. A fejlesztők most a Messenger felhasználóira gondolva még egyszerűbbé tették a szolgáltatás használatát.

Az egyik újdonság, hogy a jövőben sokkal egyértelműbbé tehető, melyik szoba mire való. Ezekhez egy-egy aktivitást is beállíthatunk, ugyanakkor az app is felajánl egyet, ha a felhasználónak nem jutna eszébe semmilyen ötlet. Emellett beállíthatunk egy időzítőt, hogy mikor kezdődjön a csevegés, valamint könnyen szerkeszthetjük a résztvevők/meghívottak listáját is.

©

További látványos újítás, hogy a beszélgetés hátterének egy fotót, vagy akár egy videót is beállíthatunk. Utóbbi nem tűnik túl praktikus megoldásnak, de a lehetőség bárki számára adott.

Jó hír, hogy a Messenger alkalmazást már ma elkezdik frissíteni ezekkel az újdonságokkal, az asztali böngészős változatban viszont csak néhány hónap múlva jelenik meg a változás. Az androidosok itt, az iPhone és iPad-felhasználók pedig itt nézhetik meg, hogy az app legfrissebb verziója van-e a készülékükön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Töretlen optimizmussal készül a hazai magánegészségügy a Covid utáni időkre

Töretlen optimizmussal készül a hazai magánegészségügy a Covid utáni időkre

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését