szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén az ötfős FGC Team képviseli Magyarországot a mérnök-feltaláló Dean Kamen által alapított, First Global Challenge 2020 nevű programozóversenyen.

Idén egy ötfős magyar csapat, az FGC Team Hungary gimnazista korú tagjai is versenybe szállnak a 2017 óta létező First Global Challenge-en, amely egy nemzetközi robotika- és programozóverseny. Az FGC-t Dean Kamen mérnök és feltaláló alapította.

Az FGC-t eddig fizikai részvétellel tartották, ám a koronavírus-járvány miatt a versenyzők online formában küzdenek. A megmérettetés három hónapig tart. A csapattagok feladata, hogy felhívják a figyelmet a STEM-oktatás fontosságára, és nagyobb támogatást szerezzenek a jövő mérnökei, programozói, valamint feltalálói számára. "Közös célkitűzésünk az is, hogy a világon minél több gyerek és fiatal hozzáférjen a megfelelő tudományos, technológia, tervezői és matematikaoktatáshoz, és az ezekhez szükséges eszközökhöz" – írta a magyar csapat szerkesztőségünknek címzett levelében.

A résztvevő országok csapatainak különböző technikai, kreatív, a közösségi médián, illetve kommunikáción alapuló, művészi feladatokat kell megoldaniuk. A versenyen technikai tréningeket is tartanak.

A magyar csapat korábban a romatelepeken élő gyerekek távoktatásának elősegítésére szervezett adománygyűjtést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van