szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A légitársaság földi kiszolgálójának illetékese szerint a vontatóvilla meghibásodása miatt kellett kézi erővel mozgatni a repülőt.

Furcsa jelenetet örökítettek meg a minap a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren: négy, láthatósági mellényt viselő ember a jobb szárnyánál fogva fordított irányba egy Lufthansa-repülőgépet. A felvételt, amelyet az RTL Klub Híradója is levetített, vélhetően az egyik földi kiszolgáló cég munkatársai készítették, akik maguk is meglepetten konstatálták a történteket.

Az eset után a Magyar Hang megkereste a Celebi Ground Handlinget, a Lufthansa földi kiszolgálóját, amelynek forgalmi igazgatója azt mondta nekik, hogy a felvételen látható eljárás meglehetősen szokatlan ugyan, de nem szabályellenes, a repülőgépek mozgatása ugyanis a biztonsági előírások szigorú betartása mellett történhet kézi erővel is. Jakab László azt is hozzátette, hogy a művelet minden részletét egyeztették a Lufthansa járatának személyzetével és a forgalmi előteret biztosító társszolgálatokkal.

A kézi mozgatásra Jakab elmondása szerint azért volt szükség, mert a manőverhez szükséges vontatóvilla egy előre nem látható esemény miatt meghibásodott, és a tartalék sem volt működőképes. „A repülőgép személyzete úgy döntött, hogy nem várják meg a harmadik villa kiszállítását és a gép kézi erővel való mozgatását kérték” – mondta Jakab László.

A Magyar Hang úgy tudja, hogy a videó szeptember 5-én készült a Lufthansa Bombardier CRJ 900-as gépéről, amely Budapestről Münchenbe indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát

Az aranyér nem tud csak úgy elmúlni – grafikákkal mutatjuk be a fázisokat!

Az aranyér nem tud csak úgy elmúlni – grafikákkal mutatjuk be a fázisokat!