szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung és a brit életmódlap, a Dezeen kihirdette az Out of the Box tervezői versenyének legjobb pályamunkáit és a győzteseket.

A Samsung ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében vezette be idén áprilisban a környezetbarát hullámkartonból készülő csomagolást. Ezzel egy időben meghirdette Out of the Box elnevezésű pályázatát, amelyre április 6-tól május 29-ig küldhettek be pályaműveket a felhasználók. A résztvevők a környezetbarát csomagolást gondolták tovább, a kartonból háztartási eszközöket vagy lakberendezési tárgyakat terveztek. A versenyben a Samsung Lifestyle portfóliójának, a The Serif, a The Frame és a The Sero készülékek környezetbarát borításából alkottak újrahasznosított tárgyakat.

A 20 ezer dolláros (6 millió forintos) összdíjazású pályázatra a világ 84 országából összesen 1554 pályamű érkezett be.  A döntősöket a Samsung és a Dezeen formatervezőiből és dizájnereiből álló zsűri választotta ki a beküldött tervek alapján épített tárgyak funkcionalitása és a szobabelsőkhöz való illeszkedésük alapján.

A verseny végső győztesei az Endangered Animals sorozat alkotói, Sarah Willemart és Matthieu Muller. A zsűri szerint a kartonállatkák sokoldalúan használhatók, akár, mint székek, asztalok vagy jegesmedve, tengeri teknős vagy éppen orrszarvú formájú játszótársak a gyerekeknek. Az alkotók célja az volt, hogy a kartonállatkákkal is felhívják a legkisebbek figyelmét a veszélyeztetett fajokra.

©

A vállalat nem csupán a díjnyertes formatervet, hanem a döntő további négy résztvevőjét is bemutatta. Ezek a másodiktól a megosztott negyedik helyezés felé haladva Rider, a hintaló, Kibe, a lépcsőzetes tárolóegység, Twist, a letisztult kosár és Tessellate, a sokoldalú, moduláris tárolóasztal. (Itt nézheti meg őket.)

A fenntarthatóság jegyében a Samsung a hónap elejétől kezdve nyilvánosságra hozza a díjnyertes és más kiválasztott tervek megvalósításához szükséges lépéseket és leírásokat. A dobozok átalakításához szükséges kézikönyv a csomagoláson található QR-kód beolvasásával érhető el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

Joe Biden szerint a gazdasági növekedés önmagában kevés, hogy kilábaljon az USA recesszióból

Joe Biden szerint a gazdasági növekedés önmagában kevés, hogy kilábaljon az USA recesszióból

Határozatban állt ki a színművészetis hallgatók mellett a szombathelyi önkormányzat

Határozatban állt ki a színművészetis hallgatók mellett a szombathelyi önkormányzat