szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába ingyenes egy tárhely, mind a szolgáltató, mind a felhasználó érdekelt a minél hatékonyabb helykihasználásban. Ezzel kapcsolatban jön egy változás a Google Drive-ra.

A Google Drive talán a legnépszerűbb felhőalapú tárhely, ráadásul egy bizonyos tárolási mennyiségig ingyenes. Talán éppen emiatt bánnak a felhasználók kissé nagyvonalúan a tárterülettel, néha feleslegesen őrizve állományokat. A tárhely nagyságába a Kuka (Trash) is beleszámít, no de ki figyel arra, hogy milyen, valóban felesleges fájlokat őriz itt.

Hamarosan valóban nem kell erre figyelni, ugyanis annak érdekében, hogy a hónapok alatt összegyűjtött szemét miatt ne fogyjon el a hely, a Google Drive hamarosan 30 nap után automatikusan, visszaállíthatatlanul törli a kukában lévő fájlokat.

Ezzel persze nem az első a sorban, ugyanis a legtöbb online tárhelyszolgáltatónál már régebb óta vannak ilyen szabályok, tulajdonképpen a Google volt a kivétel, miután hagyta, hogy akár az idők végezetéig megmaradjanak a törölt fájlok. Ez persze jól jöhet, ha hirtelen vissza kell állítani valamit, viszont óhatatlanul az ingyenes szabad hely rovására megy.

A Google Drive szemetesének automatikus ürítése október 13-tól él, de a kukában addig felhalmozott fájlok még 30 napig ott maradnak. Az automatikus törlés minden eszközről vagy platformról eltávolított Google Drive-fájlra vonatkozik, kivéve a bizonyos szervezeti felhasználók számára elérhető Google Vaultot, ahol az adminisztrátorok továbbra is beállíthatják saját házirendjeiket, felülírva a Google által meghatározott szabályokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kit visel meg jobban a járvány: a szegényeket vagy a gazdagokat?

Kit visel meg jobban a járvány: a szegényeket vagy a gazdagokat?

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen