szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Birthday Calendar Extractor for Facebook névre keresztelt Chrome-bővítménnyel néhány kattintás után nemcsak lementhetjük az összes Facebook-ismerősünk születésnapját, de fel is tölthetjük azt a Google Naptárba vagy az Outlookba.

A Facebook egyik hasznos funkciója, hogy folyamatosan emlékeztet a születésnapokra. A közösségi oldal sokáig lehetővé tette, hogy más naptárokba exportáljuk ezeket az információkat, ám alig egy évvel ezelőtt a vezetők úgy döntöttek, megszüntetik ezt a lehetőséget. Szerencsére volt olyan fejlesztő, aki nem hagyta annyiban a dolgot, és lehetővé tette, hogy újra kimentsük a nagy napok listáját.

A Birthday Calendar Extractor for Facebook névre keresztelt Chrome-bővítményt eddig már több mint kétezren töltötték le, az összes eddigi (43) értékelés alapján pedig az 5 csillagból 4,7-et érdemel, vagyis összességében meg vannak vele elégedve a felhasználók.

©

A telepítés után egy kék tortaikon jelenik meg a böngésző címsorának jobb oldalán, a Bővítmények menüben. Ha rányomunk, a szoftver megkérdezi, hogy a Google Naptár számára használható fájlba szeretnénk exportálni az adatokat, Excel-fájlba mentenénk-e ki, vagy épp eltávolítanánk-e a már beolvasott születésnapokat a Google Naptárból. Fontos: a bővítmény a magyar nyelvet nem támogatja, így használat előtt a Facebook alapértelmezett nyelvét érdemes angolra állítani.

Ha sikerült az exportálás, az elkészített fájlt automatikusan letölti a számítógépünkre a bővítmény, így a továbbiakban nincs más dolgunk vele, csak importálni azt a Google Naptárba vagy az Outlookba.

©

A Google Naptár esetében ezt úgy tehetjük meg, ha a naptár bal alsó sarkában található Más naptárak gombra rányomunk, majd a felugró menüből kiválasztjuk az importálást. Ezek után nincs más dolgunk, mint a számítógépről feltölteni a fájlt, kiválasztani, hogy melyik naptárunkba szeretnénk azt beolvasni, majd rányomni az Importálás gombra.

©

Ha a művelet sikerült, a naptár tetején megjelenik, melyik ismerősünknek mikor van születésnapja. Ettől kezdve már igen nehéz lesz kimagyarázni, hogy miért is felejtettük el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Vidnyánszky az Európai Parlamentnek: Az SZFE-n uralkodó anarchia már tűzoltósági szempontból is veszélyes

Vidnyánszky az Európai Parlamentnek: Az SZFE-n uralkodó anarchia már tűzoltósági szempontból is veszélyes