szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Japán mostantól minden olyan esetet kivizsgál, amely azonosítatlan repülő tárgy, vagyis UFO körül forog.

A korábbiaknál sokkal komolyabban veszi ezentúl az ufóészleléseket Japán kormánya – írta az IFLScience. A tudományos-ismeretterjesztő lap szerint a komolyság abban rejlik, hogy a szigetország új védelmi protokollt fogadott el, mely pontosan részletezi, mi a dolguk a japán katonai erőknek, ha azonosítatlan repülő tárgyat (vagyis UFO-t) látnak.

A protokoll egyik szigorú része, hogy a katonáknak videót kell készíteniük az objektumról, és jelentést is kell róla írniuk. Azt nem tudni, hogy a protokoll életbe léptetése miért tartott idáig. Kono Taro védelmi miniszter ugyanakkor leszögezte:

nincs róla tudomása, hogy japán katonák valaha is találkoztak volna ufókkal.

Egyesek szerint a japán ufóprogram hivatalossá válása (merthogy állítólag korábban is létezett már ilyen) az amerikai intézkedések miatt van. Az amerikai védelmi minisztérium (közismertebb nevén a Pentagon) nemrég ugyanis ufókutató csoport felállításáról határozott, mely a hadsereg pilótáival és katonáival történt furcsa találkozások kivizsgálását végzi majd.

Az interneten több felvétel is kering, melyeken a készítőjük szerint olyan tárgy látható, amelyet nem lehet meghatározni. A videók közül háromról maga a Pentagon mondta ki korábban, hogy ufókat ábrázolnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bedő Iván Tech

Mi látható valójában a titokzatos UFO-felvételeken?

Az amerikai légierő évtizedek óta komolyan kutatja az azonosítatlan repülő tárgyakat és légköri jelenségeket. Az ufóhívők ugyanilyen régóta meg vannak győződve arról, hogy a hatalom rejtegeti előlük a bizonyítékokat, miközben a földönkívüliek ha nem is a spájzban, de legalábbis az előszobában járnak. Meggyőző magyarázat a mai napig sincs mindenre, de a tudomány fejlődésével sok esetet sikerült már megfejteni.

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

OTP Bank Liga: Nem bírt egymással a Fehérvár és a Honvéd

OTP Bank Liga: Nem bírt egymással a Fehérvár és a Honvéd

Felvásárolta az állam az egyik influenzaoltás teljes készletét

Felvásárolta az állam az egyik influenzaoltás teljes készletét