szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a Microsoft Flight Simulator különféle verziót egymás mellé tesszük (mint az az alábbi videóban is látható) időutazásszerű élményben lehet részünk. Kevés olyan játék van ugyanis, amely ennyire látványosan mutatná be a PC-s grafika fejlődését.

A Microsoft is gyakran tart informatikai konferenciákat, melyek egyike az évente megrendezett Ignite. Az esemény idén sem maradt el, ám a koronavírus-járvány értelemszerűen ezt is online tartották, igen változatos témákban. Az előadásokon természetesen a cég új termékéről, a Flight Simulatorról is szó volt, de nem csak azért, mert mostanában jelent meg.

Flight Simulator fontos kordokumentum is, hiszen kevés videojáték-széria van, amely ennyire jól mutatja be a PC-s világ fejlődését. Ezt bizonyítandó a redmondi cég kiadott egy videót, melynek főszereplői az elmúlt évtizedekben megjelent FS-verziók. Illetve azok a technikai újítások, melyek valamiért meghatározóvá tették a repülős széria aktuális részét.

Az evolúciós jelleggel készült áttekintő első állomása a Flight Simulator 1.0-ás kiadása, amely 1982-ben, vagyis közel négy évtizeddel korábban jelent meg. Ez a változat még nagyon kezdetleges volt, és nem csak a grafika miatt: a műszerfalon csupán néhány szám, illetve kapcsoló volt látható, repülőkből pedig mindössze egy, a Cessna 182 állt rendelkezésre. Az ezredfordulón debütált részben viszont a berepülhető helyszínek száma is sokat nőtt, melyek ráadásul egyre jobban hasonlítottak a kinti világra.

A játékosokat ma már az új Flight Simulator foglalkoztatja, amely kis túlzással számítástechnikai mérföldkő is: a Microsoft ugyanis nemcsak grafikusok segítségét vette igénybe a szoftver elkészítéséhez, hanem például az Azure felhőszolgáltatást is. Ez utóbbi végezte ugyanis a valós térképadatokból begyűjtött információk képi anyaggá alakítását, hogy a termék valóban szimulátor jelleget öltsön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya

Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

Elkelt a Rubik-kocka, 15 milliárdért megvette egy kanadai játékgyár

Elkelt a Rubik-kocka, 15 milliárdért megvette egy kanadai játékgyár