szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kitalálta a Microsoft, hogyan bánhatna takarékosan a böngészője az erőforrásokkal: bevezeti a fülek altatásának lehetőségét.

Új szolgáltatáson dolgozik a Microsoft az Edge böngészőhöz. A szolgáltatás neve Sleeping Tabs, azaz alvó fülek, s ahogy az elnevezésből sejteni lehet, az új funkció alvó állapotba helyezi az üresjáraton lévő füleket az erőforrások megtakarítása érdekében. Ezzel pedig növekedhet a böngésző teljesítménye.

A Microsoft szerint a Sleeping Tabs 26 százalékkal kevesebb memóriát használ és 29 százalékkal kevésbé terheli a CPU-t, mint egy normál fül, ami jó hatással van az akkumulátor élettartamára is. A funkció – írja az MSPowerUser – jelenleg a windowsos és maces Edge Canary 87.0.643.0. kiadáson érhető el, az Enable Sleeping Tabs zászló mögött.

Az alvó fülek a Chromium „freezing” (fagyasztó) technológiájának magjára építenek. Ez a technológia szünetelteti az adott lap parancsfájl-időzítőit az erőforrás-felhasználás minimalizálása érdekében. Az alvó fülre kattintáskor automatikusan aktiválódik az oldal, azaz nem kell újratölteni azt – magyarázza a Microsoft.

©

Alapértelmezés szerint kétórás inaktivitás után alvó állapotba kerül egy fül, de ezt az időintervallumot a felhasználó egyszerűen megváltoztathatja. Az alvó fülek elhalványulnak, hogy tudassák az állapotukat. Arra is lesz lehetőség, hogy a felhasználó meghatározhassa, mely fülek ne kerüljenek alvó állapotba. A Microsoft arra is figyelmeztet, hogy elképzelhető, hogy egyes weboldalak nem a kívántaknak megfelelően viselkednek majd az alvó állapot után, éppen ezért várják majd a felhasználói visszajelzéseket, hogy azután megakadályozzák az ilyen fülek automatikus altatását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos áldozatai is vannak a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfunnak

Halálos áldozatai is vannak a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfunnak

Elképesztő számháborút indít a Bugatti 1850 lóerős új hiperautója

Elképesztő számháborút indít a Bugatti 1850 lóerős új hiperautója

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak