szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zynga úgy döntött, elérkezett az idő a Facebook hőskorának sikerjátékaként emlékezetes Farmville nyugdíjazására.

Az év végével végleg leáldoz az egykoron szebb napokat is látott Farmville csillaga. A valós idejű farmszimulációs játék alkotói bejelentették: miután az Adobe december 31-e után már nem támogatja tovább a Flash-t, ők is leállítják a játékot, annak használata ugyanis utána már nem lenne biztonságos.

A Zynga 2009-ben adta ki a Farmville-t, és valószínűleg még maguk a készítők sem sejtették, milyen népszerű lesz a Facebookon játszható játék. A Farmville mindösszesen hat hét leforgása alatt 10 millió naponta aktív felhasználót hozott a Zyngának. Neve pedig, nem mellesleg, fogalommá vált.

A játék Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendett, a Facebookon egy időben mindenki azon bosszankodott, hogy az ismerősei folyamatosan bombázzák őt játékbéli segítségkérésekkel.

A siker egészen 2012-ig tartott, amikor is a Zynga szakított a Facebookkal, és elvitte a játékot a közösségi oldalról. Mint később kiderült, ez nem volt túl szerencsés lépés, a cég ugyanis szép lassan elindult lefelé a lejtőn. A nem sokkal később érkező Farmville 2 népszerűsége már meg sem közelítette az első verzióét.

A folytatás ellenére a Farmville első része a mai napig él, így a Zynga csapata külön köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt 11 évben végig kitartottak a játék mellett.

A játékot szakaszosan állítják majd le: november 17-től már nem lehet pénzt költeni a játékban, az addig vásárolt krediteket december 31-ig kell elkölteni. Utána elérhetetlenné teszik a Farmville-t.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 86 éves Sophia Loren ismét főszerepben – kijött az új filmjének előzetese

A 86 éves Sophia Loren ismét főszerepben – kijött az új filmjének előzetese

Nagyon rosszul állnak a magyarok a szűrővizsgálatokkal

Nagyon rosszul állnak a magyarok a szűrővizsgálatokkal

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk