szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iparág szereplői és a hatóságok együttműködését szorgalmazta Stéphane Richard, a több országban jelenlévő Orange telekommunikációs szolgáltató vezérigazgatója, aki egy tízezer forintnál is olcsóbb androidos okostelefonnal is előállt.

A világ tizedik legnagyobb, nemzetközi mobilszolgáltatójaként jegyzett vállalat első embere szerint a koronavírus-járvány rámutatott, hogy mekkora szükség-e van a világon mindenkinek arra, hogy rendelkezzen hozzáféréssel a hálózathoz. Az internetelérés hiánya sok esetben erősíti a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeket, akik nem tudnak kapcsolódni, sok lehetőségtől estek, esnek el – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Stéphane Richard szerint a szolgáltatóknak nemcsak lehetőségük, kötelességük is együttműködni a kormányzati hatóságokkal annak érdekében, hogy azok a tömegek is internetezhessenek, akik ugyan már most is 3G- vagy 4G-hálózat által lefedett területen élnek, de nincs pénzük arra, hogy kihasználják ezt a lehetőséget.

Ennek érdekében az Orange maga is tesz, a vállalat egy igen olcsó okostelefont mutatott be. A Google együttműködésével lefejlesztett Sanza Touch névre keresztelt eszköz 4 hüvelykes képernyővel rendelkezik, 4G-képes, 8 GB tárhely van benne és 1750 mAh-es akkumulátor. Az elsősorban az afrikai piacra szánt készüléken az Android gyengébb telefonokra optimalizált változata, az Android Go fut.

©

A szolgáltató 40 dollárért árulja, ami átszámolva mintegy 9500 forintot jelent – ezzel ez a mobil a világ egyik legolcsóbb 4G-s androidos készüléke.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Pénzt ad a kormány képzésekre - egyeseknek

Pénzt ad a kormány képzésekre - egyeseknek

Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt

Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt