szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csillagszemű juhász, a kiskakast és a gyémánt félkrajcárja, királyság az üveghegyeken túl. A Magyar Népmesék Napja alkalmából mesés matricacsomag érkezik a Viberre. A matricák felelevenítik kedvenc karaktereinket és azok szállóigéit.

Idén már tizenötödik alkalommal tartják szeptember 30-án a népmese napját. Ennek apropóján jelentette be a Viber, hogy a jól ismert képi világra építő matricacsomagot jelentet meg az üzenetküldő alkalmazásban.

©

A mesebeli karakterek Gulyás Lídia tollának köszönhetően elevenednek fel. A Viber közleményében hangsúlyozza: ezáltal támogatja, hogy a népmesék csodás és egyedi világa ne merüljön feledésbe, és az elkövetkező generációk is megismerhessék a csillagszemű juhászt, a kis gömböcöt és borsószem hercegkisasszonyt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vasárnap nagy részét elmossa az eső

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját