szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai mobilozók egy része nem igazán érti, mi az az 5G, és a saját mobilja képességeivel sincs tisztában – legalábbis ez rajzolódik ki egy új, a felnőtt lakosság körében végzett kutatásból.

Az amerikai felhasználók 49 százaléka biztos benne, hogy jelenlegi iPhone-ja is profitál az 5G előnyeiből, az eszköz ugyanis képes felcsatlakozni az ilyen hálózatokra – derül ki a Global Wireless Solutions (GWS) ötezer felnőtt amerikai megkérdezésével, még a valóban 5G-s iPhone 12-széria bemutatása előtt publikált felméréséből.

A megkérdezettek 29 százalékának fogalma sincs, hogy a telefonja kompatibilis-e az 5G-s hálózatokkal, de ez az arány még azok körében is elég magas, akik idén vásároltak új mobilt: esetükben 24 százalék nyilatkozta azt, nem tudja, hogy az 5G fogható-e a telefonnal.

A kutatás szerint a 24-39 éves korosztály állítja azt a leghatározottabban, hogy 5G-képes iPhone-t használ. 76 százalék izgatottan várja a technológia elterjedését, habár a többség úgy véli, idén még nem lesznek hangsúlyos változások. 4 százalék pedig azt gondolja, a mi életünkben egyáltalán nem várható jelentős technológia előrelépés.

[Hiába van itt az 5G, még mindig kevesen tudják használni]

A GWS felmérése alapján 38 százalék egyáltalán nem akar pluszköltséget fizetni az 5G-re váltásért, 28 százalék pedig úgy véli, a mostani hálózatok is tökéletes élményt adnak neki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

Tóta W.: Aki kurvának áll

Tóta W.: Aki kurvának áll

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el