szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint 2025 márciusára zárul majd le a dél-koreai SK Hynixszel kötött üzlet.

Megválik az Intel a NAND memóriachipeket gyártó részlegétől, a hírt maga a vállalat jelentette be. Az üzletág a dél-koreai SK Hynixhez kerül 9 milliárd dollárért, vagyis átszámítva mintegy 2781,4 milliárd forintért.

Az SK Hynix az üzlettel nemcsak az Intel üzletágát szerezte meg, de az ahhoz tartozó szabványokat, valamint a kínai Talien kikötővárosban működő gyárat is. A két fél bízik abban, hogy a jövő év második felére minden szükséges kormányzati támogatást megkapnak, 2025 márciusára pedig le tudják zárni a procedúrát.

A legtöbbet – 7 milliárd dollárt – a szellemi tulajdonjogokra, valamint a mérnökökre és a fejlesztésekre költi a dél-koreai cég. A megállapodás értelmében az üzlet lezárását követő további 12 hónapban az Intel még használhatja majd a talieni gyárat. Ez azért is fontos, mert az Optane memóriachipek fejlesztése és gyártása továbbra is a cégnél marad, így azokat egy jó darabig még ott készülhetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte

Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek

Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek