szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft tovább nehezíti azon felhasználói dolgát, akik még mindig a régi böngészővel, az Internet Explorerrel mennek fel a netre.

Képzeletben már elkezdte temetni a valaha szebb napokat látott Explorer böngészőt a Microsoft. Bár a folyamat igen hosszú lesz, néhány szigorúbb intézkedést már a következő hetekben életbe léptetnek. Ezek közé tartozik egy tiltólista bevezetése, mely hatására (és a felhasználók többségénél) bizonyos weboldalak egyáltalán nem fognak megnyílni a szoftverben.

Erre novembertől, az új, 87-es Edge böngésző megjelenésétől lehet számítani.

A szigorítás hátterében egy fájlmódosítás áll, amely az Explorerre is hatással lesz: a parancs figyeli, milyen oldalakat nyit meg a felhasználó a régi böngészőben, és ha úgy látja, hogy az egy már nem támogatott portálra navigálná őt, akkor az elérni kívánt szájt automatikusan az Edge-ben fog betölteni. Az inkompatibilis weboldalak listáján olyan gyakran látogatott oldalak is megtalálhatók, mint a YouTube, a Twitter és az Instagram.

A Microsoft tiltólistája nem terjed ki azokra a számítógépekre, melyeken csak az IE fut. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a módosítás csak azoknak okozhat majd nehézséget, akik Explorert és Edge-t is használnak. Ha utóbbi nincs telepítve, úgy az átnavigálás sem fog megtörténni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere

Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere

"Nem kell tízezreket költeni" - Vérbeli gamert kérdeztünk a kedvenc mobilos játékairól

"Nem kell tízezreket költeni" - Vérbeli gamert kérdeztünk a kedvenc mobilos játékairól