szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nevében és funkcióiban ugyan jól hangzik, azonban nem lett igazán népszerű a Samsung fordító szolgáltatása, az S Translator. És nem is lesz nagyon módunk megismerni, ugyanis a dél-koreai óriás december 1-jén nyugdíjba küldi.

December 1-jén véget ér a Galaxy S5-tel érkezett S Translator, a Samsung fordító szolgáltatásának nem túl fényes pályafutása, a dél-koreai óriás ugyanis beszünteti, és erről már meg is jelentek az értesítések az érintettek eszközein. Egyébként kizárólag Samsung készülékekről van szó, miután csak ezeken lehetett használni a fordítót, ami egyébként 11 nyelv között kínált fordítást.

©

Az ok nyilvánvalónak tűnik: jelenleg olyan, mindenki számára elérhető, nagyon jó minőségű fordítók vannak, mint például a Google Translator, amely mellett a Samsungé nem nagyon rúghatott labdába. Mindenesetre a Samsung biztosította arról a fordítóját használókat, hogy az összegyűjtött személyes adatokat haladéktalanul megsemmisítik.

Egyelőre még nem tudni, hogy tervezi-e a Samsung a fordító helyettesítését, amennyiben viszont igen, akkor többek szerint is a Microsofttal léphet partnerségbe ez ügyben, lévén sok Microsoft-alkalmazás már előre telepítve megtalálható a Samsung eszközein.

Noha a Samsung leállítja az S Translator szolgáltatást, a Galaxy-eszközök felhasználói hozzáférhetnek egy alternatív fordítási szolgáltatáshoz, a vállalat Bixby hangsegédjéhez. A hangsegéd képes szöveget lefordítani egyik nyelvről a másikra, több nyelvet támogat, és lényegesen jobb felhasználói élményt nyújt, mint az S Translator. Ráadásul a Bixby az élő fordítást is támogatja, azaz a készülék kamerájával látott szöveget azonnal lefordítja a kiválasztott nyelvre. Persze a Google fordítója is kínál hasonló lehetőséget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tűzgömb jelent meg Japán felett, akkora, hogy beragyogta az éjszakát – videó

Tűzgömb jelent meg Japán felett, akkora, hogy beragyogta az éjszakát – videó

Akár februárig is titkolhatják a pontos adatokat a szociális otthonok fertőzöttjeiről

Akár februárig is titkolhatják a pontos adatokat a szociális otthonok fertőzöttjeiről

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók