szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai Connecticutban élő Charli D'Amelio 2019 májusában regisztrált a TikTokra, ahol alig másfél év leforgása alatt 100 millió követőre tett szert. Ugyanehhez az eredményhez a YouTube legismertebb videósának, PewDiePie-nak kilenc évre volt szüksége a rivális platformon, de persze egy másik korban.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a TikTok: megvan az első felhasználó, aki elérte a 100 milliós követői számot. A rekord Charli D'Amelio nevéhez fűződik, aki mostanra már 100,7 millió követőnél jár, vagyis a jelek szerint a népszerűsége azóta is folyamatosan növekszik.

A Mashable gyűjtése szerint a második helyen Addison Rae áll, akinek rövid videóira jelenleg 69,7 millió ember kíváncsi, míg a harmadik helyen Zach King található a maga szerény 52,9 milliós rajongói táborával. A világ összes többi tiktokosa jóval 50 millió alatti követőszámmal rendelkezik. A fent említett felhasználók olyan hírességeket utasítottak maguk mögé, mint Will Smith, Ariana Grande vagy Dwayne Johnson, vagyis A Szikla.

©

Bár a 100 milliós követői szám D'Amelio számára is hatalmas eredmény, a mérföldkő egyben a platform erejét is mutatja. Míg a YouTube-on az első felhasználó PewDiePie volt, akinek sikerült elérnie a 100 milliós feliratkozói számot, neki ehhez 9 év kellett. D'Amelio viszont 2019 májusában csatlakozott a TikTokhoz, vagyis alig másfél év kellett neki, hogy felmutassa ugyanezt az eredményt.

De nemcsak a YouTube-bal érdemes összehasonlítani a TikTokot. A Twitteren 100 millió követőt elérő Katy Perrynek nyolc évre volt szüksége a mérföldkőhöz, Selena Gomeznek pedig öt évnyi Instagramozás után volt ekkora sikere.

D'Amelio egyéként az amerikai Connecticutban él, és a közösségi médiából – de legfőképpen a TikTokról – lehet ismerős a neve. A 100 milliós tábor elérésében egyébként az is szerepet játszott, hogy feltűnt a 2020-as Super Bowl döntőjének egyik reklámjában, néhány hónappal később pedig már arról is hallhattunk, hogy a D'Amelio családjával együtt egy televíziós valóságshow-sorozat főszereplője lesz, ami szintén nagyot dobott az ismertségén.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris érzik a Brexit negatív hatásait a brit exportőrök

Máris érzik a Brexit negatív hatásait a brit exportőrök

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek

1820 új koronavírusos halálesetet jelentettek Nagy-Britanniában

1820 új koronavírusos halálesetet jelentettek Nagy-Britanniában