szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több, elsősorban az amerikai régióból üzemeltetett webszolgáltatás sem működik most megfelelően az Amazon Web Services hibája miatt. A rendszer néhány hónapja a világ eddigi legkomolyabb túlterheléses támadását szenvedte el.

Komolyabb hiba adódott az Egyesült Államok keleti régiójában, illetve az ott működő webes szolgáltatások üzemeltetésében egy, az Amazon Web Services (AWS) hibája miatt. Az AWS az Amazon internetes infrastruktúra-szolgáltatása, mely egyben számos webhely és alkalmazás gerincét jelenti. Ha azzal hiba adódik, úgy a hozzá csatlakozó platformok sem működnek rendesen.

És most épp ez a helyzet állt elő.

A The Verge szerint az e-kereskedelmi óriás már dolgozik a hiba elhárításán. A probléma miatt többek közt a Flickr képmegosztó weboldal, illetve az Adobe Spark nevű felülete sem működik most megfelelően. De üzemzavart jelentettek például a New York-i metróhálózat weboldalával kapcsolatban is.

A webes szolgáltatások állapotát monitorozó DownDetector szerint a hiba kiterjedt, és nem néhány weboldalt, illetve internetre csatlakozó alkalmazást érint.

Az AWS rendszereit néhány hónapja komoly kibertámadás érte: a cég júniusban számolt be róla, hogy a platformnak a világ eddigi legkomolyabb túlterheléses (DDoS) támadását kellett átvészelnie.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel

220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban

220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban