szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kaspersky szakértői több mint 250 olyan adathalász oldalt azonosítottak, amelyek célja a népszerű mobiljátékhoz, a PUBG Mobile-hoz tartozó fiókok és a kapcsolódó személyes adatok ellopása.

A fejlesztők gyakran kicsi, de mégis örvendetes kedvezményekkel, ajándékokkal viszonozzák, hogy a játékosok őket választják. A többjátékos PUBG Mobile éppen most kezdte meg új szezonját a szintén népszerű Metro: Exodus nevű játékból átemelt elemekkel, szörnyekkel és gépekkel.

A lehetőségre természetesen a csalók is ráugrottak.

A kiberbiztonsággal foglalkozó Kaspersky nem kevesebb mint 260 olyan adathalász oldalt azonosított, amely felkínálja a játékosoknak a lehetőséget, hogy megnyerjék a játék új elemeit. A nyeremény megszerzéséhez a felhasználóknak el kell küldeniük a játékhoz tartozó felhasználó fiókjukat Twitter- vagy Facebook-profiljukon keresztül. Miután a belépés sikertelennek minősül, a felhasználókat további információk megadására kérik, beleértve a játékban használt becenevüket, telefonszámukat és egyéb személyes adataikat. A Kaspersky szerint ennek eredményeként a csalók nemcsak a közösségi média fiókokat gyűjthetik be, hanem más, személyes adatokat is.

Mindezt azért, hogy a játékosoktól ellopott felhasználói fiókokat eladják.

“A támadók nagyon felkészülten várták az új játékidény kezdetét. Az oldalak, amiket azonosítottunk, olyan meggyőző módon voltak megtervezve a dizájnt és a felületet illetően, hogy nagyon ismerősnek tűntek a játékosok számára” – mondta Tatjana Serbakova, a vállalat biztonsági szakértője.

Ahhoz, hogy elkerülje, hogy ilyen csalás áldozatává váljon, a Kaspersky a következőket javasolja: egyrészt ne vegyen részt semmilyen sorsoláson, amit nem a játék hivatalos oldalán talál; fontos, hogy mindig ellenőrizzük az információkat, tájékozódjunk a hivatalos forrásból. Érdemes tudni azt is, hogy az álcázott oldalak nagyon meggyőzők lehetnek – ha nem nézzük meg alaposan, nem biztos, hogy felismerjük a megtévesztést. Emellett használjunk olyan megbízható biztonsági megoldást, amely megakadályozza, hogy adathalász oldalakra jussunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb

Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb

Sárga lapot javasol az ölelkező focistáknak egy brit politikus

Sárga lapot javasol az ölelkező focistáknak egy brit politikus

Az orosz sportolók azt kérik, a Katyusát játsszák nekik az olimpián és a vb-ken a himnusz helyett

Az orosz sportolók azt kérik, a Katyusát játsszák nekik az olimpián és a vb-ken a himnusz helyett