szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jövő áprilistól kezdheti meg a működését a Digaital Marktes Unit nevű szervezet a briteknél, ami nagyobb felügyeletet biztosítana a felhasználóknak az adataik felett, valamint segítené a kisebb technológiai vállalatokat.

Új ügynökséget hoz létre az Egyesült Királyság, hogy szorosabb felügyeletet kapjanak a világ legnagyobb technológiai vállalatai, például a Google és a Facebook. A brit kormány szerint a Digital Markets Unit (DMU) nevű felügyelő szervezet – amely a piaci versenyért és szabályozásáért felelős Competition and Markets Authority (CMA) része lesz – 2021 áprilisától kezdheti meg a működését.

A DMU feladata egy olyan szabályozás bevezetése lesz, amely keretek közé szorítja a techóriásokat. Ennek köszönhetően a felhasználók nagyobb ellenőrzést kaphatnak az adataik felett abban, hogy azokat hol és mire használhatja az adott vállalat, illetve abban, hogy akarnak-e személyre szabott reklámokat látni. Emellett közelítenék a piaci feltételeket a velük versenyző kisebb cégek számára.

A DMU szabályozásával kikényszeríthetik, hogy egy vállalat vonja vissza a döntést, amely nem felel meg a meghozott irányelveknek. Ha ezt nem teszik meg, bíróság elé lehetne őket citálni.

A britek 2019 közepe óta gondolkodnak azon, mikén lehetne megregulázni a techcégeket. A CMA erre vonatkozó jelentése szerint ugyanis az Egyesült Királyság jelenleg érvényben lévő törvényei erre nem alkalmasak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A külügyminisztérium és az NNK már az orosz vakcina vásárlásáról szóló szerződést vizsgálja

A külügyminisztérium és az NNK már az orosz vakcina vásárlásáról szóló szerződést vizsgálja

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek