szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két okból is megéri frissíteni a kétmilliárdos felhasználói táborral büszkélkedő üzenetküldőt, a WhatsAppot.

A WhatsApp üzenetküldő egyik előnye, hogy most már különféle hátterek is beilleszthetők a beszélgetésekhez, így elszeparálva egymástól a chatablakokat. A fejlesztés minden felhasználónál működik, régiótól függetlenül.

A szoftvert fenntartó Facebook szerint a hátterek tekintetében semmilyen megkötés nincs: a felhasználók olyat és annyit állítanak be maguknak (és partnerüknek), amennyit szeretnének. Akár minden beszélgetésnél más kép használható, ezzel még személyesebbé téve az egyes beszélgetéseket.

A szolgáltatás saját képeit is frissítette, emellett arra is adott a lehetőség, hogy a sötét módhoz illeszkedő háttereket válogassunk össze – ezek automatikusan, a telefon sötét módba való váltásával aktiválódnak. A frissítés másik része, hogy a beszélgetésbe illeszthető matricákat mostantól könnyebb előhívni. Ez ügyben a matricakészítőknek is új szabályt alkotott a Facebook: azt kérik tőlük, hogy a készülő hangulatjeleket – a könnyebb keresés érdekében – már előre címkézzék fel.

©

A változásokkal kapcsolatos közleményben egy animált matricacsomagról is szó esik: ez utóbbit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adta ki korábban, de akkor még nem mozgott; a fejlesztők viszont átalakították őket, hátha szívesebben használják majd az emberek. A csomag a "Together at Home", magyarul "Együtt otthon" nevet viseli, és kifejezetten a koronavírus-járvány miatt készült.

[Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt]

Ha máskor is tudni szeretne a WhatsApp újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Videós üzenetküldőt indított a Vimeo

Egy Chrome böngészőkbe telepíthető üzenetküldővel rukkolt elő a második YouTube-ként is emlegetett Vimeo. A szolgáltatást vállalati környezetre tervezték, ehhez illeszkedő funkciókkal.

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot