szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak hasznos, de igen fontos az a frissítés, amely az IKEA Home Smart nevű applikációjához és az egész okosotthonos szisztémát összefogó rendszeréhez érkezett.

Az IKEA hosszabb ideje foglalkozik okosotthon-termékekkel, melyekkel futurisztikusabbá tehetők a mindennapok. Ezek közé tartozik például a hangszóróként és lámpaként egyaránt funkcionáló berendezése. Emellett okosabban (takarékosabban) működő világítások és sötétítők is vannak a svéd bútorgyártó kínálatában.

E termékek vezérlését az IKEA által gondozott Home Smart nevű alkalmazással könnyen elvégezhetik a felhasználók. Legalábbis akkor, ha egy-két eszközt birtokolnak, többnél ugyanis már trükközni kell, főleg akkor, ha az eszközöket egymáshoz hangolva szeretnénk használni – illetve így volt ez addig, ameddig meg nem érkezett az apphoz tartozó új frissítés.

A változás lényege, írja a The Verge, hogy a Tradfri nevű rendszer – ez az IKEA otthonautomatizációs platformjának a neve és voltaképp hagyományos jeltovábbítóként működik – már lehetővé teszi a hálózatba kapcsolt összes IKEA-eszköz egyidejű vezérlést. Ennek legfőbb előnye, hogy a rendszeren lévő világítás, illetve hangszórós megoldások azonnal, egyszerre ki-, illetve bekapcsolhatók.

Az újításnak köszönhetően beállíthatók egyes élethelyzetek, melyeket kiválasztva minden eszköz egyszerre átáll az épp akkor szükséges beállításokra.

A változást tartalmazó frissítés (amely a 1.12.31 azonosítójú szoftververzióként épül a rendszerbe) támogatja az IKEA úgynevezett okosgombjait is. Ezeket a kis segédeszközöket a lakás bármely pontjára fel lehet szerelni, és különféle parancsokat rendelhet hozzájuk a használója. A garázs mellé rakott ilyen gombbal például beállítható, hogy a lakásba érve kapcsoljon fel a nappali világítása és induljon el a kedvenc dalunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását

Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását

220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban

220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban