szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube néhány hete új gombot tesztel, amely segítségével időbélyegel hagyhatunk hozzászólást a videók alatt.

Az olyan platformok, mint például a SoundCloud, régóta lehetőséget adnak arra, hogy a felhasználók megjelöljék, hogy a tartalomnak pontosan mely részéhez szeretnének hozzászólni. Bizonyos szempontból erre a YouTube videóinál is van lehetőségünk. Egyfelől ott az élő chat funkció, amikor egy videó megtekintése közben írhatunk üzenetet, másfelől pedig a hozzászólások között hagyhatunk úgy bejegyzést, hogy előtte leírjuk, a videó mely pontjához fűzünk kommentet. Probléma mindkettővel van: előbbi csak élő közvetítések esetében működik, utóbbit pedig macerás állítgatni.

A YouTube támogatói dokumentuma szerint egy olyan gombot kezdett el tesztelni a videómegosztó, amit megnyomva időbélyeget rögzíthetünk a videóhoz, így a többiek számára egyértelmű lesz, pontosan melyik jelenethez fűztünk megjegyzést.

Hogy meddig teszteli a gombot a YouTube, és mikor lesz belőle mindenki számára elérhető funkció, egyelőre nem tudni. Azt viszont igen, hogy a fejlesztés könnyen veszélyessé is válhat: a pedofilok korábban megszállták azokat a videókat, amelyekben kiskorúak láthatók, majd a hozzászólásokban elhelyezett időbélyegek segítségével mutatták meg egymásnak, hogy mely részeket "érdemes nézni". Emiatt sok hirdető elfordult a cégtől, így előfordulhat, hogy ez ezúttal is így lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett

Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón