szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Los Angelesben több alkalommal is jetpackkel repült valaki a helyi repülőtér közelében, nem kis ijedtséget okozva ezzel. Elképzelhető, hogy most újra őt látták helyi pilóták.

A Sling Pilot Academy oktatói éppen a tengerparthoz közeli Palos Verdesnél haladtak, amikor a távolban egy nagy sebességgel közlekedő alakot láttak: az illető jetpackkel (magyarosan hátirakétával) repült. A pilóták egy kilométeres magasságban lettek figyelmesek a nem mindennapi mutatványra még a karácsonyi ünnepek előtt.

Palos Verdes Los Angelestől délre helyezkedik el. Ez a kis részlet azért is lényeges, mert a híres amerikai város fölött korábban több alkalommal is láttak egy jetpackes idegent. A legutóbb a forgalmas LAX, vagyis a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérnél száguldozott az ismeretlen, nem kis ijedtséget okozva. A hátirakéta használata ugyanis engedélyhez kötött, amit általában csak a hatósági engedéllyel rendelkező feltalálók kapnak meg. Az ilyen kísérleteket azonban nem lakott területen, pláne nem reptér közelében végzik el.

Azt nem tudni, hogy a fenti videón látott alak vajon ugyanaz a személy lesz-e, akit már a hatóságok is keresnek. Merthogy a korábbi mutatványok miatt rendőrségi nyomozás indult.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!