szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Financial Times szerint a Microsoft és a Pinterest vezetése az elmúlt hónapokban többször is tárgyalt egymással egy lehetséges felvásárlásról.

Az eddigi legnagyobb felvásárlását hajtaná végre a Microsoft – derült ki a Financial Times jelentéséből. A lap beszámolója szerint a redmondi cég nem kisebb célpontot nézett ki magának, mint a Pinterestet, amelynek vezetésével az elmúlt hónapokban több megbeszélést is folytattak.

A beszámoló szerint egyelőre nem született megállapodás a két fél között, sőt, a tárgyalásokat állítólag most épp szüneteltetik. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a Microsoft elállt volna a tervétől, ami finoman szólva is grandiózus. A Pinterest értéke ugyanis jelenleg 51 milliárd dollár, ami forintosítva azt jelenti, hogy

15 018 milliárd forintot kellene kicsengetni érte.

A The Verge szerint a redmondi cég szándéka mögött az lapulhat meg, hogy a cég szeretné tovább erősíteni az Azure felhőszolgáltatását. Az Amazon AWS ugyanis jelenleg dominálja a piacot, ám ha egy olyan nagy hal, mint a Pinterest az Azure-ra költözne át, az a többi lehetséges ügyfél számára is igen vonzóvá teheti a Microsoft szolgáltatását.

Mindenesetre a Microsoftnak nem ez lenne az első komoly felvásárlása. Néhány évvel ezelőtt a GitHub került hozzájuk 7,5 milliárd dollárért, majd a LinkedIn-ért adtak 26,2 milliárd dollárt. Jelenleg pedig a ZeniMax Media felvásárlása zajlik – szintén 7,5 milliárd dollárért –, aminek köszönhetően a céghez kerül többek között a Bethesda Game Studios, az id Software és az Arkane is. Ez a három felvásárlás viszont együttesen sincs olyan nagy összeg, mint amekkora a Pinterest megszerzése lenne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Jordán Tamás: Nem születik több Törőcsik Mari

Jordán Tamás: Nem születik több Törőcsik Mari

Újraindulnak a közlekedési vizsgák is

Újraindulnak a közlekedési vizsgák is