szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az id Software legendás videojátéka, a Doom sokféle eszközön indítható. Egy lelkes youtuber most kartonpapírokkal keltette életre a máig népszerű szoftvert.

A Games made of Cardboard az egyik legkülönlegesebb YouTube-csatorna: a házigazda Bill Thorpe kartonpapírokkal hozza létre híres játékok legfontosabb jeleneteit, de olyan körítéssel, mintha egy igazi játékmenetről készült videót látnánk.

Thorpe sikeresebb projektjei közé sorolható, amelyikben a Sonicot mutatja be így, nemrég pedig a Doommal és a Doom II-vel is eljátszotta ugyanezt. Utóbbi a legfrissebb alkotás, és egyben az eddigi legmerészebb: a videós mintegy 9 hónapon át tervezte és építette a pályákat, illetve a jeleneteket.

Az eredmény egy több mint 10 perces videó, amelyet feltehetően a legnagyobb rajongók is értékelni fognak. A készítőnek egyébként a Doom-széria egyik alkotójának, John Romero elismerését is sikerült vele kivívnia. Sőt, a legendás programozó egy cameo erejéig fel is tűnik a kisfilmben.

A Doom különféle verzióit terhességi teszten, és krumplikkal is elindították már.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Egy játékos a Kaspersky antivírus programjának játék üzemmódját használva döntötte meg a Doom Eternal speedrun világrekordját. Az orosz kiberbiztonsági vállalat szerint ez jól mutatja, hogy nem szükséges kikapcsolni a vírusvédelmet még akkor sem, amikor minden erőforrásra szükség van egy grafikailag igényes program futtatásához. Sőt, kifejezetten érdemes lehet közben bekapcsolva hagyni.

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

"Nincs erre jobb szövegünk?" – a rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt Müller Cecília

"Nincs erre jobb szövegünk?" – a rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt Müller Cecília