szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassan már nem is elég, ha egy telefon összehajtható, a gyártók további trükkös megoldásokkal próbálják még vonzóbbá tenni az újszerű megoldást. A Vivo például egy különleges módon hajtható telefont szabadalmaztatott.

Eltérően a fősodortól (már ha lehet ilyenről beszélni az összehajtható telefonok esetében), a Vivo hajtogatható okostelefon-szabadalma, amelyre ezúttal is a holland LetsGoDigital oldal derített fényt, egy olyan eszközt mutat, amelynek az alsó része hajtható ki, azaz ezúttal a készülék nem félbehajtható, inkább fliptelefonszerű a megoldás. A kihajtható részen egy másodlagos kijelző található, és ez a rugalmas kijelző hátrafelé hajlítható, így összecsukott állapotban takarja a hátoldal egy részét. Használható újabb képernyőként vagy például keresőként szelfikészítéshez.

Kihajtott állapotban megnövelné az elsődleges kijelző méretét, méghozzá úgy, hogy nem lenne rés vagy elválasztó csík a két megjelenítő között. A szabadalmi rajzok szerint telefon hátoldalán, a felső szegmensben, középre kerülne a kameraegyüttes négyzet alakú szigete: öt érzékelő található itt (közülük az egyik egy periszkópos zoomobjektív), és van egy LED vaku is, ami egy apró csík a jobb oldalon (akárcsak a Vivo X50 Pro esetében). A rajzokon nem látható szelfikamera, ami azt sugallja, hogy a telefon hátsó kameráival lehet majd önportrékat készíteni.

©

A rugalmas képernyőrész kinyitásával a készülék vastagsága már nem mindenhol egyforma, a teteje megtartja az eredeti vastagságát (ott van az összes szükséges alkatrész), az alsó rész jóval vékonyabb, nem sokkal vastagabb, mint maga a rugalmas kijelző.

Ugyancsak a kínai szabadalmi weboldalról származó, az eszközt különböző szögekből mutató rajzokból derül ki, hogy az eszköz tetején található egy téglalap alakú gomb (vagy csatlakozás). Valószínű ez a bekapcsológomb, de az is lehet, hogy C típusú USB port, és ezen át tölthető a készülék. Persze mint sok egyéb szabadalom esetében, nincsen garancia arra, hogy a gyártó valóban piacra is küldi a termékét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán