szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyes becslések szerint az idei évben akár 60 százalékkal is zsugorodhat a Huawei mobileladásból származó bevétele, ezért a cégnek más források után kellett néznie.

Lassan két éve, hogy az Egyesült Államok szankciója szíven találta a Huawei-t. Azzal, hogy tiltólistára tették a kínai vállalatot, a cég szép lassan visszaszorult a mobilpiacon. 2020 utolsó negyedévében a vonatkozó eladások 42 százalékkal estek vissza. A BBC beszámolója szerint az idei évre akár 60 százalékos zsugorodás is elképzelhető a Huawei eladásaiban, igaz, ez egyelőre csak egy durva becslés.

©

Mindezek miatt a cég új bevételi források iránt volt kénytelen nézni. A vállalat a felhőalapú szolgáltatásaival az okosautókra és a viselhető eszközökre fókuszál, ám emellett néhány hagyományos iparágban is megjelent.

Az egyik ilyen a sertéstenyésztés: a világ legnagyobb sertéstenyésztő iparával Kína rendelkezik, és a világon élő összes sertés fele az országban található meg. A technológia bevezetése lehetővé teszi a precízebb gazdálkodást: a mesterséges intelligencia segítségével a beteg állatok kiszűrhetők, az egyes egyedek fejlődését pedig nyomon lehet követni.

©

Míg az arcfelismerő technológia képes megkülönböztetni az egyedeket egymástól, addig más algoritmusok az állatok súlyát, étrendjét és mozgását figyelik. Hasonló technológián dolgozik egyébként a szintén kínai Alibaba is.

A cég emellett a szénbányászatban is megjelent. A hónap elején Zsen Cseng-fej, a vállalat vezetője egy a bányászat fejlesztésére létrehozott laboratóriumot jelentett be Kína Sanhszi tartományában. A cégvezető olyan megoldást akar kidolgozni, ami kevesebb emberi munkaerőt kíván meg, ugyanakkor nagyobb biztonságot teremtene és hatékonyabbá tenné a kitermelést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ért a szükségállapot Csehországban

Véget ért a szükségállapot Csehországban

Szputnyikos vagy astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Szputnyikos vagy astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.